Sonik Kedi & Köpek Kovucu

Sıfır Ürün
Herhangi Bir Şey Olabilir

İlan Sahibi Bilgileri

İstanbul
İlan Açıklaması
Vitrinde Teşhir Amaçlı Kullanılmıştır

Sonik Kedi & Köpek Kovucu

Ultrasonik ses dalgalarını kullanan sonik kedi & köpek kovucu cihaz, kedi, köpek, ayı veya tilki gibi hayvanlara karşı savunma amaçlı kişisel kullanım sunuyor. Ürün, kırsal bölgelerde oturanların, bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının, kedi & köpek fobisi olanların veya kendi köpeğini diğer köpeklerden korumak isteyenlerin ilgi alanına giriyor. Küçük boyutlu formu ile öne çıkan cihaz elde, cepte ya da çantada kolaylıkla taşınabiliyor.

Etkili Koruma ve Fonksiyonel Tasarım

  • Olası hayvan saldırılarına karşı tedbir amaçlı geliştirilen elektronik cihaz, insan kulağının algılayamadığı ama hayvanların duyabildiği ultrasonik ses dalgaları yayıyor. Tehdidi oluşturan hayvan, bu dalgalar sayesinde cihazın etki alanından otomatikman çıkmak istiyor.
  • Tehdit unsuru, cihazın etki kapsamına girdiği an ses sinyallerini algılamaya başlayarak, dikkat kesiliyor. Tedirginlik hisseden hayvan, cihazdan gelen sinyallerin etkisinden kurtulmak için aksi yöne dönerek, tehdit altındaki kullanıcıdan uzaklaşıyor.
  • Kampçılık, trekking gibi outdoor sporlar ile ilgilenenler, doğada vakit geçirmekten hoşlananlar ya da köpeğine eğitim vermek isteyenler cihazı tercih edenler arasında yer alıyor. Azami etki alanı 20m olan cihaz, 7 ila 10m arasındaki mesafede daha etkili sonuçlar veriyor.
  • Bar, kafe ve restoran gibi işletmelerce de tercih edilen ürünün ön kısmında LED lambalar yer alıyor. Güçlü ışık yayma kapasitesiyle bir el feneri özelliği sergileyen LED’ler, cihaza fonksiyonellik kazandırıyor.
  • Müstakil evlerin bahçelerine ya da garajlara giren kedi ve köpekleri uzaklaştırmak için de tercih edilen ürün, bir tuş yardımıyla manuel olarak çalıştırılıyor.

Sıkı Saha Testleri ile Onaylanan Etkin Savunma

  • Cihaz sanayi tesisleri, tekstil, tarım ve hastaneler gibi birbirinden farklı alanlarda kullanılan ultrasonik ses teknolojisi ile üretilen yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanıyor.
  • Elektronik savunma cihazı üretim öncesi ve sonrası sıkı saha testlerinden geçiriliyor. Testler; kedi ve köpek kovucu cihazın değişen köpek ırkları üzerindeki anlık güçlü etkisini, Rotwailer ve Pitbull gibi ırklar üzerinde göstermediğine işaret ediyor.
  • Hayvan kovucu 9V’luk alkali pillerle çalışıyor. Elektronik ürünün ön kısmında yer alan LED ampuller sayesinde pillerin batarya gücünü takip etmek kolaylaşıyor. Aydınlatma gücü zayıflayan LED’ler, bataryanın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini gösteriyor.
  • Cihazın 5 sn’den uzun süre kullanılmaması gerekiyor. Aşırı kullanım ve çok yakın temaslar hayvanlar üzerinde sağırlık veya işitme kaybı gibi olumsuz durumlara neden olabiliyor. Hamile hayvanları da etkileyebilen cihaz, uzun süreli kullanımda işitme duyusunu kaybetmiş yavruların doğumuna yol açabiliyor.

Yüksek Kalitede Pillerle Hedefe Yönelik Yüksek Performans

LED fenerden yayılan ışığın zayıflaması, cihaz pilinin değiştirilme zamanının artık geldiğini gösteriyor. Sonik cihazın kovucu etkisinden tam anlamıyla yararlanabilmek için, pil değişimini ihmal etmemek gerekiyor. Üretici firma 9V’luk pil kullanan cihazın yüksek performansla çalışabilmesi için kullanıcılara, kaliteli pil kullanımını tavsiye ediyor.

Uzun Soluklu Kullanım ve Bakım İçin Öneriler

Etkinlik mesafesi ayarlanan sonik kovucu, tehdidin geldiği tarafa yöneltildikten sonra başlatma tuşuna bas / çek yapıldığında, ses dalgası hedefe gönderilmiş oluyor. Bu işlemden sonra tehdit unsuru kaçmıyorsa, batarya durumunu kontrol etmek gerekiyor. Piller değiştirildiği halde cihaz hala çalışmıyorsa, zayıf bir ihtimal de olsa bu durum bazen basit bir arıza yaşandığına işaret edebiliyor. Öncelikle pillerin ya da bataryanın iyi yerleşip yerleşmediğini kontrol etmeniz öneriliyor. Tehdit unsuru ile cihazın etki alanı arasındaki mesafeye göz atmanız cihazın beklenen performansı için önemli detaylardan birini oluşturuyor. Tüm bunlara ek olarak elektronik cihazın uzun soluklu kullanımı için, yağmurun etkilerinden ve sert darbelerden korunması önem taşıyor.